Четверг, 25.04.2024, 17:10 Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS

Прес-конференція онлайн 4 вересня 2009 року об 11-00 - Форум

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: vidrodgenya  
Форум » Наш форум » Законы » Прес-конференція онлайн 4 вересня 2009 року об 11-00 (Запитання відповіді)
Прес-конференція онлайн 4 вересня 2009 року об 11-00
AndreyДата: Воскресенье, 30.08.2009, 23:00 | Сообщение # 1
Папа сайта
Группа: Администраторы
Сообщений: 9
Награды: 1
Репутация: 1000
Статус: Offline
ПРЕС-РЕЛІЗ “ 03” вересня 2009 р.

На сьогоднішній день ми не можемо з впевненістю сказати що в психіатричних лікарнях Криму дотримуються прав пацієнтів. Приклад цьому інцидент який трапився в Психіатричні Республіканській Лікарні №1 в грудні 2008 року. Про цей інцидент також написала газета «НОВАЯ» в своєму номері від 23.12.2008 року.
Ніхто не знає в яких умовах перебувають пацієнти в психіатричних лікарнях Криму, і що саме відбувається в ночі коли немає керівництва лікарні. Нажаль в Україні та в Криму в психіатричних лікарнях існує три влади:
1. Головний лікар та адміністрація лікарні, коли вони на роботі.
2. Завідуючі відділеннями та лікарі, поки вони на роботі.
3. Молодший медичний персонал, особисто в ночі, коли немає адміністрації і їх ні хто не контролює.
Випадок в 2008 році це дуже добре показав. Також в спілкуванні з санітаром 6 відділення тієї ж самої лікарні, я його запитав чи б’єте ви пацієнтів, на що він мені відповів, «Якщо не слухають то б’ємо». І це не дивлячись на те що в Україні існує Закон України про психіатричну допомогу з 2000 року. Більшість співробітників молодшого медичного персоналу нажаль навіть не знають про цей Закон, а де які його ні коли не читали. Не в кожному відділені психіатричних лікарень Криму побачиш що в пацієнтів є права, тобто немає відкритого доступу пацієнтам до Закону України про психіатричну допомогу.

Наступна проблема психіатричних лікарень, це юридична допомога пацієнтам коли співробітники порушують їх права, потрапити на прийом до юриста пацієнту практично ні коли не вдається. Також більшість пацієнтів не знає що існують ст. ст. 5, 25 Закону України про психіатричну допомогу, які регламентують їх права.
КРО ВГОІКПД «ЮЗЕР» була створена 07 вересня 2008 році, однодумцями, людьми з особливими потребами. Які чітко для себе вирішили що ми є люди і маємо право відстоювати свої права які регламентовані Міжнародними стандартами та національним законодавством. 02.02 2009 року КРО ВГОІКПД «ЮЗЕР» була офіційно зареєстрована в місті Євпаторія. На сьогоднішній день ми надали допомогу більш ніж 50 інвалідам. Виграли 5 судових справ в інтересах інвалідів, та 3 содові справи досі ведемо до повного рішення проблем інвалідів.

З 01 вересня 2009 року почалась реалізація проекту «МОНІТОРИНГ ДОТРИМАННЯ ПРАВ ІНВАЛІДІВ ТА КОРИСТУВАЧІВ ПСИХІАТРИЧНОЇ ДОПОМОГИ В ар ТА НАВЧАННЯ МЕДИЧНОГО ПЕРСОНАЛУ», при фінансовій підтримці фондів DRF та TIDES (Бостон, Сан Франциско). Проект буде реалізовуватись один рік , і своєю діяльністю охопить всі психіатричні лікарні в АР Крим та три спец інтернати для людей з психічними розладами.

Наш обов’язок забезпечити пацієнтів психіатричних лікарень Криму дотримання їхніх прав згідно міжнародним стандартам та національним законодавством. Та навчити медичний персонал лікарень дотриманню прав інвалідів та користувачів психіатричної допомоги, під час їхнього перебування в лікарні.

Захід відбудеться в рамках проекту «МОНІТОРИНГ ДОТРИМАННЯ ПРАВ ІНВАЛІДІВ ТА КОРИСТУВАЧІВ ПСИХІАТРИЧНОЇ ДОПОМОГИ В ар ТА НАВЧАННЯ МЕДИЧНОГО ПЕРСОНАЛУ», при фінансовій підтримці фондів DRF та TIDES (Бостон, Сан Франциско).

Голова
КРО ВГОІКПД «ЮЗЕР» Андрій Федосов

 
psakДата: Суббота, 31.10.2009, 06:37 | Сообщение # 2
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin
 
Форум » Наш форум » Законы » Прес-конференція онлайн 4 вересня 2009 року об 11-00 (Запитання відповіді)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024